Hemstädning – Detta skall du fråga om innan du anlitar ett städbolag

jämför städfirmor som utför hemstädning

Att hitta en bra städfirma kan ge dig mer tid över att göra annat än att städa ditt hem. Det här låter nog toppen, men innan du blir för upphetsad behöver du göra lite efterforskning för att få så bra resultat som möjligt. Du behöver veta vilka frågor du skall fråga när du möter representanter för det städföretag i Västerås du överväger att anlita för hemstädning.

Pris för hemstädning

Priset är en av de viktigaste faktorerna för de flesta människor. Det spelar ingen roll hur bra städföretaget är om du helt enkelt inte har råd att betala för deras städtjänster, så ta först reda på vilket prisspann det rör sig om. Vissa hemstädföretag kan erbjuda ett prisförslag direkt över telefon för städtjänster som är standard. Såsom fläckborttagning från möbler eller dammsuga en enplansvilla. Men om du vill ha hela ditt hem skrubbat från topp till botten så vill de flesta städföretag få komma hem till dig och se hur det ser ut för att kunna ge ett korrekt prisförslag för en hemstädning.

Är städmaterial inkluderat

När du väl har fått reda på priserna behöver du ta reda på om städmaterial är inkluderat i priserna du just har fått. I de flesta fall så är de det, men vissa företag som är nystartade föredrar att kunderna står för städmaterialet. Det här kanske sparar lite pengar åt dig men det är inte det smidigaste. Om de använder egna städprodukter så ta reda på vilka produkter det är och om de är miljö- samt husdjursvänliga, om det är viktigt för dig.

Omdömen från tidigare kunder

Nu när du vet priserna och vad som är inkluderat i offerten så måste du säkra så att städbolaget är så bra som de säger. Be om en lista på befintliga och tidigare kunder. De flesta bolag som har funnits i ett par år borde ha åtminstone ett par kunder som är villiga att vittna om hur bra deras arbete är och om de är nöjda. Om du kan få tag i en sådan lista så ring varje enskild kund och fråga om de skulle rekommendera städbolaget eller om de har haft några problem.

Genom att ställa dessa frågor så har du en bra början för att lära känna det städbolag som du överväger att anlita. Om du väljer ett städföretag utan att veta svaren på dessa frågor så kanske det slutar med att du får betala mer än du förväntar och dessutom gör ett dåligt städjobb. I den här branschen är det svårt att få pengarna tillbaka eftersom det inte är några produkter inblandade, bara tjänster. Det betyder att det är viktigt att göra lite efterforskning på städföretaget du överväger att låta städa ditt hem.