Städblogg

Rengöring av din tvättmaskin tips och tricks

Tvättmaskinen är en vital del av vårt dagliga liv. Det hjälper oss att hålla våra kläder rena och fräscha. Men ibland glömmer vi bort att tvättmaskinen också behöver rengöras regelbundet för att fungera optimalt. I denna artikel kommer vi att dela med oss av några användbara tips och tricks för att rengöra din tvättmaskin och hålla den i toppskick.

Varför är det viktigt att rengöra din tvättmaskin?

En ren tvättmaskin är inte bara viktig för att hålla dina kläder rena, utan det är också avgörande för dess hållbarhet och effektivitet. Under tvättprocessen kan det samlas upp smuts, tvättmedelsrester och mögel i tvättmaskinens olika delar, inklusive trumman, slangar och filter. Om dessa inte rengörs regelbundet kan det leda till dålig lukt, dålig prestanda och till och med skada på själva tvättmaskinen.

Steg för att rengöra din tvättmaskin

1. Ta bort smuts från tvättmaskinens yttre

Först och främst bör du rengöra tvättmaskinens yttre yta. Använd en mjuk trasa fuktad med vatten och milt rengöringsmedel för att torka av ytan. Var särskilt noggrann med att rengöra kontrollpanelen och eventuella knappar och vred.

2. Rengör trumman och insidan av tvättmaskinen

För att rengöra trumman och insidan av tvättmaskinen kan du använda en blandning av ättika och bikarbonat. Häll en kopp ättika i tvättmaskinens trumma och kör sedan en tom tvättcykel med hetvatten. Efter att tvättcykeln är klar, strö bikarbonat över trumman och använd en trasa eller svamp för att skrubba bort eventuell återstående smuts. Skölj sedan trumman noggrant med vatten.

3. Rengör tvättmedelsfacket och filtret

Tvättmedelsfacket är en av de vanligaste platserna där smuts och tvättmedelsrester samlas. Ta ut tvättmedelsfacket och skölj det noggrant med varmt vatten för att avlägsna eventuell ackumulerad smuts. Filtret, som vanligtvis finns vid tvättmaskinens nedre del, kan också bli fyllt med smuts och ludd. Ta bort filtret och rengör det ordentligt under rinnande vatten.

Förebyggande åtgärder för att hålla din tvättmaskin ren

  • Rengör tvättmedelsfacket och filtret efter varje tvätt.
  • Håll tvättmaskinens lucka öppen när den inte används för att ventilera och torka ut fukt.
  • Undvik att överbelasta tvättmaskinen för att undvika onödig slitage.
  • Använd rätt mängd tvättmedel enligt tillverkarens rekommendationer.

Sammanfattning

Att rengöra din tvättmaskin regelbundet är viktigt för dess funktion och hållbarhet. Genom att följa de tidigare nämnda stegen och förebyggande åtgärder kan du hålla din tvättmaskin ren och i gott skick under lång tid. Ta hand om din tvättmaskin och den kommer att ta hand om dina kläder!

Användbara tips för att undvika dålig lukt i din tvättmaskin

1. Rengör tvättmaskinen regelbundet

Som vi nämnde tidigare är regelbunden rengöring av tvättmaskinen viktig för att undvika dålig lukt. Följ de steg vi tidigare beskrivit för att rengöra trumman, tvättmedelsfacket och filtret. Genom att ta bort smuts och tvättmedelsrester kan du minska risken för obehaglig lukt.

2. Undvik att använda för mycket tvättmedel

Att använda för mycket tvättmedel kan inte bara orsaka överflödig skumning, utan det kan också leda till att tvättmedelsrester byggs upp i tvättmaskinen. Följ tillverkarens rekommendationer när det gäller mängden tvättmedel som ska användas för att undvika denna problematik.

3. Torka av tvättmaskinens lucka och gummitätning

Efter varje tvätt är det viktigt att torka av tvättmaskinens lucka och gummitätning för att undvika att fukt samlas och mögel bildas. Använd en trasa eller svamp fuktad med varmt vatten för att torka av ytan noggrant.

4. Låt tvättmaskinen vädras efter varje tvätt

Eftersom fukt är en av de främsta orsakerna till dålig lukt är det en bra idé att hålla tvättmaskinens lucka öppen efter varje tvätt. Detta hjälper till att ventilera maskinen och torka ut eventuell fukt.

5. Använd rengöringsmedel speciellt utformat för tvättmaskiner

Det finns kommersiella rengöringsprodukter som är speciellt utformade för att rengöra tvättmaskiner. Dessa produkter kan vara effektiva för att ta bort smuts, ludd och mögel. Följ tillverkarens instruktioner när du använder dessa produkter.

Avslutande tankar

Att rengöra och underhålla din tvättmaskin är viktigt för dess prestanda och livslängd. Genom att följa dessa tips och tricks kan du undvika dålig lukt, problem med smuts och säkerställa att din tvättmaskin fortsätter att fungera optimalt under lång tid. Ta hand om din tvättmaskin och den kommer att ta hand om dina kläder!

Rekommendationer på hur du kan få ut det bästa från ditt städföretag

Bra städföretag bör överträffa dina mål, men hur vet du om du får bästa möjliga resultat från den tjänsteleverantör du valt? Arbetsgivare bokar städföretag specialiserade på kommersiella fastigheter för att spara energi och tid så att kontoret är rent och snyggt. Vi vill alla ha ett attraktivt och snyggt kontor. Det har bevisats att ett rent kontor påverkar produktiviteten hos arbetarna positivt. Organisation är nyckeln!

Boka ett städföretag regelbundet för abonnemangsstäd

Se till att du bestämmer ett månatligt möte med städarna så att de vet i förväg när de ska arbeta. Om de är erfarna och skickliga, bör de veta hur de ska hantera sina kunder. Städare måste städa kontoret på överenskomna datum enligt ett fast schema, vilket ger dig bekvämlighet och mer tid att fokusera på andra saker.

Gör en lista över vad som ska rengöras och städas

Beskriv de arbetsuppgifter som de behöver ta hand om och samarbeta med deras checklista. På det sättet behöver de inte fråga dig regelbundet om det finns saker som du vill prioritera. Skriv ut listan och skicka den till städföretaget så att de vet exakt vad som förväntas av deras städare under tjänsten.

Informera anställda om när städningen sker

Du kan göra städarnas scheman medvetet för dina anställda så att de vet när de ska rensa sina skrivbord och lägga bort värdefulla filer. Du bör lägga upp schemat på en fysisk eller virtuell anslagstavla, vilket kommer innebära att de alltid vet när nästa möte är.

Att torka och damma skrivbord med rengöringsmedel blir mycket enklare och snabbare om ytor rensas i förväg.

Rensa i områden som kan användas mycket dagligen, såsom skafferi och kök

Kontorsstädningsexperterna kan koncentrera sig på vad de behöver göra om de inte alltid gör onödiga jobb. Som att flytta skräp och röror från en plats till en annan. Försök att inte stapla upp disk såsom kaffekoppar i diskbänken, eftersom din städares tid skulle kunna spenderas mycket bättre på att rengöra ditt kök. Istället för att rengöra en veckas använda kaffekoppar som dina arbetare kan göra själva.

Ha tomt på kontoret när städföretaget kommer

Städarna kan arbeta bättre om det inte finns någon på kontoret. Du kan tilldela flera personer att säkra känsliga objekt eller känslig information medan de städar om du känner dig osäker på företaget. Du kan förstås också be städarna att komma in efter arbetstid för att se till att affärsverksamheten inte avbryts.

Var realistisk med städresultatet

Ett städföretag kräver mer tid att städa ett stort kontor med fler skrivbord och skiljeväggar än ett mindre kontor med ett skrivbord. Städföretaget kommer att informera dig hur snabbt de kan rengöra ditt kontor beroende på dess dimension och inredning.

Kom ihåg att alltid kontrollera ditt kontrakt med din lokala städfirma i Västerås och se till att allt du har diskuterat är skriftligt. Genom att göra detta kommer du inte att bli besviken.

6 rengöringstips för dig som gillar ordning och reda

Är du redo för några rengöringstips? Städning i hemmet är svårt och tröttsamt, men det är absolut nödvändigt för att säkerställa att ditt hem erbjuder perfekta levnadsvillkor. Om du har accepterat detta måste du ha omfamnat rengöring som en del av din vardag.

I strävan efter att bli ännu bättre på städning måste du anta olika taktiker. När allt kommer omkring är rengöring ett av de jobb som bara verkar triviala. När du väl har kommit in på detaljer, ser du att det finns mycket mer än det som ögat ser. Du kan definitivt förbättra din hemstädning genom att implementera följande rengöringstips från en rekommenderad städfirma i Västerås i din städrutin:

Rengöringstips för hemstäd

Förebyggande är lycka – ett av sätten att göra badrummet till en enklare plats att rengöra är att torka bort fukten som finns kvar efter en dusch. Tanken bakom detta är att eliminera sannolikheten för hårda vattenavlagringar och tvålskum. Att bara ta några minuter till att torka av skärmen och golvet efter en dusch kan spara dig massor av ansträngningar senare.

Så håller du kranarna blanka

När du är klar med rengöringen av dina kranar kan du gnida vaxpapper över dem. Tanken är inte bara att ge dem ett glänsande utseende, utan också göra dem mer vattentåliga. Gör samma sak för din duschskärm. Om det finns ett objekt som behöver en sådan behandling måste det vara skärmen.

Rengör en glasspis på bäst sätt

Vanligtvis kräver en glasspis ganska mycket skrubbande. Men det finns ett enkelt sätt att göra det på och det är upp till dig att bara prova det nästa gång. Ta i grund och botten bort det lösa skräpet och strö sedan bakpulver över området. Blötlägg några rena trasor i varmt tvålvatten och placera dem över området. Låt dem vara så i cirka 30 minuter och torka sedan bort det upplösta avskummet. Ingen kraftig tvätt krävs.

Så får du rostfritt stål rent med kaliumvätetartrat

Rostfritt stål kan verkligen bidra till utseendet i ett modernt kök, men att hålla dem rena kan vara besvärande. Det är tills du testar kaliumvätetartrat. Om du blandar några droppar vatten med kaliumvätetartrat ger det dig en kraftig skurningslösning, vilket kan få dina rostfria apparater att se ut som nya.

Rengöring av fönsterbrädor

Glöm inte fönsterbrädorna när du rengör fönstren. Du kan göra det genom att använda en gammal tandborste och en kombination av bakpulver och vinäger för en miljövänlig strategi. Skrubba med en gammal tandborste och rengör sedan med en gammal trasa. Du kan linda trasan runt en smörkniv för att nå hörnen.

Underhåll och rengöring av tvättmaskin

Låt inte smuts byggas upp i packningen på en tvättmaskin med frontmatare – det är en uppgift som många ofta förbiser. Saken är att området inte bara kan samla skräp utan också mögel. Blötlägg en trasa i en blandning av blekmedel och vatten och skrubba tills området är rent.

Du kan implementera dessa rengöringstips i din rengöringsrutin för att bli ännu bättre på städning. Det råder ingen tvekan om att dina städfärdigheter i hemmet kommer att förbättras.

Hemstädning – Detta skall du fråga om innan du anlitar ett städbolag

Att hitta en bra städfirma kan ge dig mer tid över att göra annat än att städa ditt hem. Det här låter nog toppen, men innan du blir för upphetsad behöver du göra lite efterforskning för att få så bra resultat som möjligt. Du behöver veta vilka frågor du skall fråga när du möter representanter för det städföretag i Västerås du överväger att anlita för hemstädning.

Pris för hemstädning

Priset är en av de viktigaste faktorerna för de flesta människor. Det spelar ingen roll hur bra städföretaget är om du helt enkelt inte har råd att betala för deras städtjänster, så ta först reda på vilket prisspann det rör sig om. Vissa hemstädföretag kan erbjuda ett prisförslag direkt över telefon för städtjänster som är standard. Såsom fläckborttagning från möbler eller dammsuga en enplansvilla. Men om du vill ha hela ditt hem skrubbat från topp till botten så vill de flesta städföretag få komma hem till dig och se hur det ser ut för att kunna ge ett korrekt prisförslag för en hemstädning.

Är städmaterial inkluderat

När du väl har fått reda på priserna behöver du ta reda på om städmaterial är inkluderat i priserna du just har fått. I de flesta fall så är de det, men vissa företag som är nystartade föredrar att kunderna står för städmaterialet. Det här kanske sparar lite pengar åt dig men det är inte det smidigaste. Om de använder egna städprodukter så ta reda på vilka produkter det är och om de är miljö- samt husdjursvänliga, om det är viktigt för dig.

Omdömen från tidigare kunder

Nu när du vet priserna och vad som är inkluderat i offerten så måste du säkra så att städbolaget är så bra som de säger. Be om en lista på befintliga och tidigare kunder. De flesta bolag som har funnits i ett par år borde ha åtminstone ett par kunder som är villiga att vittna om hur bra deras arbete är och om de är nöjda. Om du kan få tag i en sådan lista så ring varje enskild kund och fråga om de skulle rekommendera städbolaget eller om de har haft några problem.

Genom att ställa dessa frågor så har du en bra början för att lära känna det städbolag som du överväger att anlita. Om du väljer ett städföretag utan att veta svaren på dessa frågor så kanske det slutar med att du får betala mer än du förväntar och dessutom gör ett dåligt städjobb. I den här branschen är det svårt att få pengarna tillbaka eftersom det inte är några produkter inblandade, bara tjänster. Det betyder att det är viktigt att göra lite efterforskning på städföretaget du överväger att låta städa ditt hem.

Rengöring golv – Så får du smutsiga golv rena på nolltid med högtryckstvätt

Att grundligt rengöra golven är ett tufft jobb och något som oftast undviks av många hemägare, främst för att bespara dem från fysisk utmattning. Att ta bort smuts och damm från golvplattor för att få det skinande rent igen kräver en hel del arbete. Bortsett från den fysiska ansträngningen så behövs också de rätta verktygen om man ska lyckas få loss all den ingrodda smutsen ur porerna. Det finns alltid ett lager smuts som man inte kan se med blotta ögat på golvet, men en kraftfull professionell maskin för detta får bort smutsen på ett ögonblick.

Lär dig det enklaste sättet att rengöra smutsiga golv

rengöring av golv med högtryckstvätt är smidigt och enkelt

Vilken maskin ska man välja för att rengöra golv?

Den enklaste maskinen man kan använda är en högtrycksmaskin med hett vatten. Dessa är unika då de har kapaciteten att rengöra golvet samtidigt som de skrubbar det in på djupet och får det skinande rent efteråt. Rengöringsmedlet du väljer till rengöringen av golvet bör inte innehålla giftiga kemikalier. De är skadliga både för miljön och för hälsan på de som bor i hemmet.

Det heta vattnet blandas med rengöringsmedlet så att det direkt kan attackera de mörka fläckarna och mjuka upp smutsen. Munstycket på den kraftfulla högtrycksmaskinen lyfter smutsen från golvet och lämnar ett glänsande resultat. Hett vatten gör underverk på fläckar och smutsbeläggningar. Det mjukar även upp smuts som samlats i de för ögat dolda porerna i kaklet eller golvplattorna och tvingar det att lossna. De snälla kemikalierna i rengöringsmedlet förstärker det heta vattnets effekt och hjälper till med att mjuka upp smutsen.

Fördelarna med detta sätt för golvrengöring

Den största fördelen med att använda en kraftfull högtryckstvätt är att det ordentligt minskar den fysiska ansträngningen för utföraren. Dessa hybridmaskiner är byggda för att utföra två saker samtidigt. Dessutom så är de aktiva, så fort man slår på strömbrytaren och börjar då omedelbart att rengöra. Det enda du behöver göra är att starta maskinen och seden bara förflytta den över golvet. När hela golvet i rummet har blivit rengjort kan du bara ta med dig maskinen och fortsätta i nästa rum.

Det råder inga tvivel på att dessa maskiner minskar graden av fysisk utmattning hos den som utför jobbet, och den kräver endast minsta möjliga ansträngning från användaren. Nu behöver man inte som hemägare längre spendera en hel dag för att få fina golv igen. Utöver, också värt att nämna, så dödar det heta vattnet alla skadliga bakterier på ytan. Man stoppar således också eventuella mögelspridingar och lämnar efter sig ett hygieniskt golv, god för hälsan. Ditt golv blir en säker plats för barn att sitta och leka.

Kontakta vår städfirma i Västerås om du är i behov av städhjälp till bra pris.