6 rengöringstips för dig som gillar ordning och reda

rengöringstips för rostfritt stål

Är du redo för några rengöringstips? Städning i hemmet är svårt och tröttsamt, men det är absolut nödvändigt för att säkerställa att ditt hem erbjuder perfekta levnadsvillkor. Om du har accepterat detta måste du ha omfamnat rengöring som en del av din vardag.

I strävan efter att bli ännu bättre på städning måste du anta olika taktiker. När allt kommer omkring är rengöring ett av de jobb som bara verkar triviala. När du väl har kommit in på detaljer, ser du att det finns mycket mer än det som ögat ser. Du kan definitivt förbättra din hemstädning genom att implementera följande rengöringstips från en rekommenderad städfirma i Västerås i din städrutin:

Rengöringstips för hemstäd

Förebyggande är lycka – ett av sätten att göra badrummet till en enklare plats att rengöra är att torka bort fukten som finns kvar efter en dusch. Tanken bakom detta är att eliminera sannolikheten för hårda vattenavlagringar och tvålskum. Att bara ta några minuter till att torka av skärmen och golvet efter en dusch kan spara dig massor av ansträngningar senare.

Så håller du kranarna blanka

När du är klar med rengöringen av dina kranar kan du gnida vaxpapper över dem. Tanken är inte bara att ge dem ett glänsande utseende, utan också göra dem mer vattentåliga. Gör samma sak för din duschskärm. Om det finns ett objekt som behöver en sådan behandling måste det vara skärmen.

Rengör en glasspis på bäst sätt

Vanligtvis kräver en glasspis ganska mycket skrubbande. Men det finns ett enkelt sätt att göra det på och det är upp till dig att bara prova det nästa gång. Ta i grund och botten bort det lösa skräpet och strö sedan bakpulver över området. Blötlägg några rena trasor i varmt tvålvatten och placera dem över området. Låt dem vara så i cirka 30 minuter och torka sedan bort det upplösta avskummet. Ingen kraftig tvätt krävs.

Så får du rostfritt stål rent med kaliumvätetartrat

Rostfritt stål kan verkligen bidra till utseendet i ett modernt kök, men att hålla dem rena kan vara besvärande. Det är tills du testar kaliumvätetartrat. Om du blandar några droppar vatten med kaliumvätetartrat ger det dig en kraftig skurningslösning, vilket kan få dina rostfria apparater att se ut som nya.

Rengöring av fönsterbrädor

Glöm inte fönsterbrädorna när du rengör fönstren. Du kan göra det genom att använda en gammal tandborste och en kombination av bakpulver och vinäger för en miljövänlig strategi. Skrubba med en gammal tandborste och rengör sedan med en gammal trasa. Du kan linda trasan runt en smörkniv för att nå hörnen.

Underhåll och rengöring av tvättmaskin

Låt inte smuts byggas upp i packningen på en tvättmaskin med frontmatare – det är en uppgift som många ofta förbiser. Saken är att området inte bara kan samla skräp utan också mögel. Blötlägg en trasa i en blandning av blekmedel och vatten och skrubba tills området är rent.

Du kan implementera dessa rengöringstips i din rengöringsrutin för att bli ännu bättre på städning. Det råder ingen tvekan om att dina städfärdigheter i hemmet kommer att förbättras.